newsroom & blog.

case, newsroom

Van Theorie naar praktijk: Bewezen resultaten met studio360

CASE: Retailer ondergoed en accessoires

Situatie

Om de verkoop van een selectie van hun assortiment ondergoed op online marktplaatsen zoals Bol.com & Zalando te verbeteren, nam deze Belgische marktleider de marketplace enabler Distrilink onder de arm. In de hele competitieve marktplaats omgeving, waar veel verschillende aanbieders vergelijkbare producten aanbieden, verschijnen er 1000-en zoekresultaten bij het intypen van “onderbroek”. Een packshot (foto) van het product fungeert als winkelvitrine die consumenten al of niet op je product doet klikken. Die eerste indruk kan tot 400% conversieverhogend werken.

De originele packshots waren onscherp, hadden geen consistente achtergrond, toonden het product slordig en was het beeld niet inzoombaar. Consumenten hadden dus niet de mogelijkheid om online een goede inschatting te maken van het product. Bijgevolg lagen zowel de bezoekersaantallen als de conversie beneden de verwachtingen.

Aanpak

In augustus werd beslist het assortiment op de marktplaatsen te halveren en te investeren in goede packshots.
In samenwerking met studio360 werd er beslist zowel met beelden op model als met packshots te werken. Hoe meer informatie een online consument krijgt over een product, hoe meer die geneigd zal zijn om tot een aankoop over te gaan. Hoe eenvoudig een packshot ook mag zijn, consistentie en coherentie doorheen de voorstelling van de collectie, geven een kwalitatieve indruk over het merk. Hoe beter geïnformeerd de consument – hoe lager de retours.

De nieuwe packshots en e-commerce beelden door studio360 werden ook aangevuld met bewegende beelden van het model om de pasvorm in beweging aan te tonen.

Resultaten

In augustus werd beslist het assortiment op de marktplaatsen te halveren en te investeren in goede packshots.

De cijfers waren fantastisch. De sales zijn sterk beginnen stijgen vanaf september (binnen de maand na gebruik van nieuwe beelden) en op product niveau zelfs verdubbeld.

Cijfers door distrilink

Over studio360

studio360 is dé expert in het maken van packshots, productfoto’s, 360° beelden en product video’s.  Ons team staat klaar om jouw merk visueel onverslaanbaar te maken. 

Contacteer ons

Wil je ook meer conversies en minder retours? Wij kunnen helpen! 

Studio360 is dé expert in het maken van packshots, productfoto’s, 360° beelden en product video’s. Ons team staat klaar om jouw merk visueel onverslaanbaar te maken.

Office

Hessenplein 2
2000 Antwerpen

Nathalie: +32 489 300849

FAQ'S

Socials