productfotografie & videografie voor fashion

Productfotografie

Beginnen doen we bij het begin: foto’s van jouw product. Foto’s die verkopen. Van packshots tot foto’s met een live model: we got it all. studio360 helpt je graag met:

  • Packshots (hanger, kapstok en flats)
  • Ghost packshots
  • Product gifs (how to’s – unboxings – social media collages – …)
  • Setting fotografie

Productvideo

Wil je je klanten en het algoritme omverblazen? Dan zijn video’s the way to go! Ontdek hoe packshotvideo’s en productvideo’s jouw merk online kunnen boosten. 

360° spins

360°’s staan klanten toe om jouw product volledig te bekijken, alsof ze het al in hun handen hebben. Met een 360° til je de shopervaring van jouw merk naar een hoger niveau.

Modelfotografie

Ben je op zoek naar productcontent met live modellen om te tonen hoe een kledingstuk valt / beweegt of aanzit? Dat kan!

Creatives

Opvallen doe je niet enkel met fantastische producten, maar ook met straffe beelden. Denk daarbij aan creatievere settings voor je producten en laat de inspirerende composities aan ons over. Klaar om je te onderscheiden van de concurrentie? 

Klaar om de fashion scene te veroveren met kwalitatieve productcontent?

Waarom voor studio360 kiezen?

De voordelen van studio360

Snelle oplevering

Visuals kunnen klaar zijn vanaf 24 uur na de levering van jouw producten

Betere resultaten

Bereik hogere conversiepercentages en een lager aantal retourzendingen

Omnichannel-proof

Ontvang content die klaar is voor online én offline gebruik

Onestopstudio

Alles wat je je maar kunt wensen, onder één dak

Blijf betrokken

Blijf (online) betrokken bij de shoots en geef live feedback

Pricing

Kwalitatieve packshots, vanaf €20,- per beeld

Bij studio360 geloven we dat kwaliteit niet duur hoeft te zijn. Daarom werken we per beeld, en niet per uur. Wist je dat je – afhankelijk van het aantal beelden en het type beeld – voor bepaalde fashionproducten al packshots kunt hebben vanaf €20 per beeld? Wil je meer weten? Vraag een vrijblijvende testshoot aan!

Hoe we werken

Workflow @studio360

01. Intake

In een eerste fase vertel jij ons waarnaar je op zoekt bent en leren we je product zien door 'jouw ogen'. Ook leren we elkaar beter kennen. Ben je nog niet helemaal zeker van wat je nodig hebt? Geen zorg, we geven je graag zowel creatief als strategisch advies.

02. Set-up

In de tweede fase maken we jouw unieke packshot-ID. Dit zijn templates voor positionering, belichting, camera-instellingen en afwerking. Waarom? Zo kunnen we bij grote oplagen sneller werken én is de studio voor een volgende shooting in een handomdraai klaar.

03. Executie

In de derde fase laten we onze fotografen erop los. Zij zorgen dat jouw product op de juiste manier in beeld wordt gebracht, de benaming en de afwerking volgens jouw wensen worden volbracht en de beelden klaar zijn voor gebruik, zowel online als offline!

4. Aanlevering

Wist je dat we vanaf we je pakketje hebben ontvangen, we een speed service hebben waarbij we je beelden binnen de 24 uur kunnen afleveren? Kwaliteit op een snelle en kostenefficiënte manier, da's het voordeel van werken met studio360.

Van Theorie naar praktijk: Bewezen resultaten met studio360

CASE: Retailer ondergoed en accessoires

Situatie

Om de verkoop van een selectie van hun assortiment ondergoed op online marktplaatsen zoals Bol.com & Zalando te verbeteren, nam deze Belgische marktleider de marketplace enabler Distrilink onder de arm. In de hele competitieve marktplaats omgeving, waar veel verschillende aanbieders vergelijkbare producten aanbieden, verschijnen er 1000-en zoekresultaten bij het intypen van “onderbroek”. Een packshot (foto) van het product fungeert als winkelvitrine die consumenten al of niet op je product doet klikken. Die eerste indruk kan tot 400% conversieverhogend werken.

De originele packshots waren onscherp, hadden geen consistente achtergrond, toonden het product slordig en was het beeld niet inzoombaar. Consumenten hadden dus niet de mogelijkheid om online een goede inschatting te maken van het product. Bijgevolg lagen zowel de bezoekersaantallen als de conversie beneden de verwachtingen.

Aanpak

In augustus werd beslist het assortiment op de marktplaatsen te halveren en te investeren in goede packshots.
In samenwerking met studio360 werd er beslist zowel met beelden op model als met packshots te werken. Hoe meer informatie een online consument krijgt over een product, hoe meer die geneigd zal zijn om tot een aankoop over te gaan. Hoe eenvoudig een packshot ook mag zijn, consistentie en coherentie doorheen de voorstelling van de collectie, geven een kwalitatieve indruk over het merk. Hoe beter geïnformeerd de consument – hoe lager de retours.

De nieuwe packshots en e-commerce beelden door studio360 werden ook aangevuld met bewegende beelden van het model om de pasvorm in beweging aan te tonen.

Resultaten

In augustus werd beslist het assortiment op de marktplaatsen te halveren en te investeren in goede packshots.

De cijfers waren fantastisch. De sales zijn sterk beginnen stijgen vanaf september (binnen de maand na gebruik van nieuwe beelden) en op product niveau zelfs verdubbeld.

Cijfers door distrilink

Galerij

Contact

Heb je een andere vraag?

Is je vraag nog niet beantwoord? Geen paniek! We helpen je graag op weg!

Studio360 is dé expert in het maken van packshots, productfoto’s, 360° beelden en product video’s. Ons team staat klaar om jouw merk visueel onverslaanbaar te maken.

Office

Hessenplein 2
2000 Antwerpen

Nathalie: +32 489 300849

FAQ'S

Socials