newsroom & blog.

Van Theorie naar praktijk: Bewezen resultaten met studio360

CASE: Retailer dierbenodigdheden

Situatie

Een grote fabrikant van dierbenodigdheden maakte in 2022 de stap richting verkoop op online marktplaatsen. Tot dan lag hun focus vooral op B2B verkoop. De producten zijn zeer kwaliteitsvol, innovatief en worden verkocht aan een competitieve prijs. Maar de stap om rechtstreeks aan de eindconsument te verkopen was nieuw en er was geen afdoend beeldmateriaal van de producten.

Omdat er slechts enkele fotos beschikbaar waren zonder zoomfunctie en enkel op productniveau, bleef de verkoop onder de verwachtingen.

Aanpak

In samenwerking met studio360 werd geopteerd om packshots vanuit verschillende hoeken te nemen én lifestyle shots met oa het tonen van de mand mét hond om de grootte aan te geven. Vermits hondenmanden en krabpalen een onderdeel van het interieur vormen, wenst de B2C klant meer visuele informatie van zowel de textuur als de grootte wat met kwalitatief beeldmateriaal in één oogopslag kan meegegeven worden.

De nieuwe packshots en e-commerce beelden door studio360 zorgden voor een consistent en coherent beeld van het aanbod.

Resultaten

De impact op de verkoop na het inzetten van het nieuwe beeldmateriaal was instant met een verdrievoudiging van de sales. Ook de conversie (het aantal bezoekers dat effectief tot aankoop overgaat) steeg met factor 3. Dit zonder enige vorm van prijskorting.

Cijfers door distrilink

Over studio360

studio360 is dé expert in het maken van packshots, productfoto’s, 360° beelden en product video’s.  Ons team staat klaar om jouw merk visueel onverslaanbaar te maken. 

Contacteer ons

Wil je ook meer conversies en minder retours? Wij kunnen helpen! 

Studio360 is dé expert in het maken van packshots, productfoto’s, 360° beelden en product video’s. Ons team staat klaar om jouw merk visueel onverslaanbaar te maken.

Office

Hessenplein 2
2000 Antwerpen

Nathalie: +32 489 300849

FAQ'S

Socials